Eurofysica Blog

uit de dagelijkse practica

De robots komen er niet aan….

Robots

…..ze zijn er al lang!  Overal om ons heen zijn robots. De robot die onze kleding wast. De robotmelkmachine, die zorgt voor ons dagelijks glas melk.  Onze auto’s die steeds meer taken van ons overnemen zoals inparkeren of zelfs besturen. Robots en technologie zijn niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. En dat wordt in de toekomst alleen maar meer.

Toch kiezen we er op school niet voor om onze lestijd te besteden aan robotica of programmeren. Een gemiste kans. Met de komst van apps en The Internet of Things is programmeren net zo belangrijk als ieder ander vak. Computertaal is een wereldtaal net als Engels of Spaans. Willen we de computers van nu en van de toekomst begrijpen, dan moeten we hun taal leren te spreken. Je kunt er niet omheen!

Gelukkig komen er wel steeds meer initiatieven om robotica interessant te maken voor het grote publiek. Denk bijvoorbeeld aan de First lego Legeau. Er zijn ook scholen die dankzij een paar enthousiaste docenten de lesstof wel aanbieden, maar gewoon is het vak nog lang niet.

Dat is jammer. Toch is het vaak makkelijker dan je denkt om ermee te beginnen. Er zijn verschillende methodes om te starten met Robotica in het onderwijs. Of zoek collega’s op, die net al jij het nut inzien.  Sluit je aan bij groepen en neem deel aan workshops en lezingen.

https://www.facebook.com/robotsinonderwijs

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Eurofysica • December 23, 2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *