Eurofysica Blog

uit de dagelijkse practica

Waterstof als energie

waterstof als energie

Als de prijzen van ruwe olie laag zijn lijkt het alsof de interesse voor duurzame energiebronnen afnemen. Olie is nog steeds de meest constante factor voor energie. Zonlicht is alleen overdag beschikbaar en windenergie wek je niet op tijdens een windstille dag.

Toch is er veel nieuws te melden op dit gebied. In Australië zijn zonnepanelen ontwikkelt met een ongekend rendement van 40 %. En nieuwe generatoren voor windenergie leveren ook een steeds hoger rendement. De innovatie van windturbines gaat zo snel dat mega ventilatoren binnenkort misschien wel gaan verdwijnen.  Het probleem zit hem echter in de opslag van deze energie, waardoor olie die constante factor blijft.

De oplossing ligt voor de hand: water…

70,8 % van onze planeet bestaat eruit. Met de opgewekte elektriciteit kan zuiver water gesplitst worden in waterstof en zuurstof. Waterstof kan opgeslagen worden en later weer omgezet worden naar water door zuurstof aan de omgeving te onttrekken waarbij energie vrijkomt.

Waterstof schema

Er zijn nog wel wat praktische problemen op te lossen, maar deze ontwikkeling gaat razendsnel. Voorheen werd waterstof in drukcilinders opgeslagen met een werkdruk van 200, 350 of 700 bar. Een nadeel is dat het comprimeren energie kost. En een druk van 700 bar geeft bepaalde risico’s. Een nieuwe opslagmethode voor waterstof is gebruik te maken van metallische hydriden.  Palladium kan tot 900 keer zijn eigen volume aan waterstof opnemen waardoor de druk veel lager blijft. Ook met koolstofnetwerken (nanovezels) wordt druk geëxperimenteerd.

Waterstof is niet gevaarlijker dan benzine of LPG in een auto. Het grote voordeel van waterstof aangedreven auto’s is dat het lijkt op wat we nu hebben. Je rijdt 500 kilometer, gaat 2 minuten tanken, en rijdt weer 500 km.  Elektrische auto’s hebben hiervoor nog teveel laadtijd nodig. Zeker in de winter als de elektrische kachel aanstaat.

Nu lijkt de waterstofauto nog ver weg. In september 2014 is pas het eerste tankpunt in Nederland geopend (in Rhoon, net onder Rotterdam). De twee auto’s die Rijkswaterstaat gekocht heeft tanken per keer 5,6 kg H2 waar ze ongeveer 600 km op kunnen rijden. In Amerika en Japan zijn ze al wat verder. In Californië liggen 11 tankstations, in Japan zijn er nu 17, in 2015 moet dit uitgebreid zijn naar 36. Het is dan ook niet toevallig dat de automerken die waterstofauto’s aanbieden vooral Japans zijn: Honda, Nissan, Mazda en de grootste; Toyota.

Het begint er op te lijken dat de hybride’s van nu een overgang zijn van benzine naar waterstof. Laten we hopen dat de overige energievraag ook omgezet wordt. Dan zou het energie probleem opgelost zijn en zijn we van onze fossiele brandstof afhankelijkheid af.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Richard • December 15, 2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *